K&N légszűrő tisztító szett

Új K&N légszűrő tisztító szett

K&N légszűrő tisztító szett


Használható bármilyen légszűrőszivacshoz.

A légszűrő mosó szett tartalmaz egy speciális tisztító folyadékot, és légszűrő olajzó spray-t.


 1. A K&N tisztítószer használata

A szűrő mindkét oldalát permetezzük be a K&N speciális tisztító folyadékával, míg a szűrő anyaga teljesen átitatódik. 10 percig hagyjuk hatni a szert, de fontos, hogy nem szabad megszáradnia a folyadéknak!
Bármely más tisztítási eljárás vagy nem a K&N speciális tisztítószer használata a szűrő károsodásával járhat!


2. K&N szűrők öblítése

Kis nyomású, folyóvízzel mossuk át a szűrőt. (Ne használj magasnyomású mosót, mert a szűrő károsodást szenved!) A tiszta oldal felől folyassuk át a vizet, hogy a szennyeződés a koszos oldalon át távozhasson. Ezt a műveletet addig folytassuk, míg a szűrőn átfolyó víz tiszta nem lesz. Miután ki lett öblítve, a fény felé fordítjuk és látni fogjuk, hogy tartalmaz e még szennyeződést a szűrő.
Amennyiben látunk még benne szennyeződést akkor , az 1. és 2. lépést meg kell ismételni. A koszfoltokra közvetlenül is permetezhetünk tisztítószert a biztos hatás elérése érdekében. Természetesen a tiszta vízzel való átmosást ezután is meg kell ismételni.

 3. K&N szűrők szárítása

Öblítés után a vízcseppeket rázzuk ki a szűrőből,  ezt követően hagyjuk megszáradni. Fontos, hogy olajozás előtt a szűrő teljesen száraz legyen.
Ne gyorsítsuk meg a száradási folyamatot sűrített levegő, fűtőtest, vagy szárító berendezés használatával, mert ez a szűrő anyagait károsíthatja!

 4. K&N szűrők olajozása

A tisztító készletben található K&N olajat vigyük fel a szűrő koszos oldalára. 20 perc elteltével az olaj beszívódik a szűrő anyagába. Amennyiben elegendő olajat oszlattunk el a szűrő felületén, mindkét oldal egyenletesen pirosas színűvé válik.

A K&N szűrők a tisztítását direkt szűrőknél 3000-5000 km, a típus specifikus, gyári helyre való betétszűrőknél pedig 10000 km után javasolja, hogy teljesítményüket megőrizzék.

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Captcha
  • Megtekintve: 23
  • Cikkszám: 99-5050
  • Készletinfó: Rendelésre 1-3 nap
  • 5 900 Ft
  • Nettó ár: 4 646 Ft