Menü
Kosár

EGR szelep tisztító

Az EGR (Exhaust Gas Recirculation) szelep egy fontos része a modern belső égésű motoroknak, mivel segít csökkenteni a kipufogógázokból származó nitrogén-oxidok (NOx) kibocsátását, ami környezetbarátabb üzemeltetést tesz lehetővé.
Azonban az EGR szelepek is meghibásodhatnak, főleg diesel autóknál, ahol vastag lerakódás akadályozhatja a működésben.

Esetenként az EGR tisztítása is megoldás lehet a hibára, ha ez nem segít marad a legtöbb esetben sajnos nem olcsó EGR szelep csere.


Lehetséges EGR szelep hibák:

 • EGR szelep elakadása vagy beszennyeződése: Az EGR szelep idővel szennyeződhet, lerakódások keletkeznek, vagy mechanikailag elakadhat. Ez megakadályozhatja a megfelelő gázáramlást és csökkentheti a motor teljesítményét.
 • EGR szelep nyitási vagy záródási problémái: Az EGR szelepnek időnként nyitnia és zárnia kell a motor működése során. Ha ezek a funkciók meghibásodnak, az motorproblémákhoz, például alacsony teljesítményhez vagy füstöléshez vezethetnek.
 • EGR szelep szivárgása: Ha az EGR szelep nem tökéletesen zár, akkor a kipufogógázok vissza szivároghatanak a motorba anélkül, hogy a rendszer megfelelően szabályozná azt. Ez lehetővé teszi a nem kívánt anyagok bejutását a motorba, ami károsíthatja a motor részeit.
 • EGR szelep elektronikus vagy mechanikai hibái: Az EGR szelepeket gyakran vezérlő elektronikus vagy mechanikai alkatrészek hibásodhatnak meg, ami a szelep nem megfelelő működését okozhatja.

  Az EGR szelep hibáit gyakran az alábbi tünetek jelezhetik:

  • Alacsony teljesítmény
  • Motor vibrálása
  • Füstölés a kipufogórendszerből
  • "Check Engine" vagy "Motorhiba" jelző lámpa felgyulladása


Ha az autónál bármilyen ilyen tünet jelentkezik, fontos, hogy egy megbízható autószerelőhöz vagy szervizhez vigye, ahol diagnosztizálják és javítják az EGR szeleppel kapcsolatos problémákat.

Gyártó: Mannol Cikkszám: 9873
Egr és folytószelep tisztító spray  9873Hatékonyan távolítja el a zsíros lerakódásokat a szívószelepből és a fojtószelepből.A Mannol folytószelep tisztító használata:Járó motornál, fél percig permetezze a tisztítót a karburátorba vagy a levegőszűrő/légmennyiségmérő mögé.A Mannol EGR és folytósz..
1 990 Ft
Nettó ár:1 567 Ft
Cikkszám: 20-A22
Egr szelep tisztító sprayMA Professional Engine EGR / Turbo celanerModern hatékony formula az EGR és Turbo tisztítására. Az egyedülálló oldószerkeveréknek köszönhetően gyorsan és hatékonyan oldja a tisztítandó felületeken felgyülemlett lerakódásokat. Biztosítja a kipufogógáz megfelelő áramlását és v..
1 890 Ft
Nettó ár:1 488 Ft
Motip EGR és turbo tisztító spray
Rendelésre
Gyártó: Motip Cikkszám: 090516
Motip EGR és turbo tisztító sprayHatékonyan tisztítja az EGR szelepet, a levegőbeszívó rendszert, szívócsonkot és a szívó rendszerben lerakódott szennyeződéseket. A motor levegőáramlásának helyreállításához, a teljesítmény és a gyorsulás növeléséhez valamint a kipufogógáz koromtartalmának csökkenté..
4 290 Ft
Nettó ár:3 378 Ft
Tételek: 1 - 3 / 3 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.