Akkumulátor

Mire kell figyelni téli időszakban az akkumulátorokkal kapcsolatban?


Az akkumulátorok jelentős szerepet töltenek be a gépjárművek működésében, ezért fontos, hogy ezen alkatrészek mindig kiemelt figyelmet kapjanak egy karbantartás, műszaki ellenőrzés során. Mivel hamarosan beköszönt a december, naponta számolhatnak az autótulajdonosok erős faggyal, ami nemcsak az emberekre van hatással, hanem az akkumulátorokra is, ezért ebben az időszakban jó pár tényezőre fokozott figyelmet kell fordítani, hogy az autó rendeltetésszerűen működjön!

Az első, és legfontosabb tényező, hogy ismernie kell az akkumulátor korát, ugyanis egy régi, állandóan problémát okozó alkatrésszel nem tanácsos nekivágni a télnek, hiszen bárhol, bármikor lerobbanhat az autóval! Ha nem használtan, hanem újonnan vásárolta gépjárművét, könnyű helyzetben van, hiszen egyszerűen számon tudja tartani az éveket, így kellemetlen meglepetések sem érhetik. A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyári akkumulátorok 6-8 évet mennek el, míg az olcsóbb kategóriájú akkuk 2-4 évet bírnak. Ha tudja a termék vásárlásának időpontját, akkor nagyjából ezen időtartamok elérése után várható az akkumulátor élettartamának vége.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy nehezen indítja az önindító a motort, nem érdemes megvárni, míg teljesen tönkremegy az akkumulátor, nagy valószínűséggel elérkezett a csere időpontja.

Cseréltesse időben az akkumulátort, melyet webáruházunkból beszerezhet! Tekintse meg kínálatunkat!