Menü
Kosár

Indítókábel, bikakábel

Indítókábel, bikakábel

Majdnem hogy kötelező tartozéka egy autónak a bikakábel. Aki rendszeresen autózik, szinte biztosan került már olyan helyzetbe amikor tönkrement az akkumulátor, vagy valamiért lemerült. Ilyen esetekben nagy segítség lehet egy indítókábel.

A bikakábel egy olyan termék, amit jó esetben egyszer kell megvenni életünk során, ezért nem érdemes ezen spórolni, főleg, hogy az olcsó bikakábelek  nem jók semmire, esetleg dísznek, már ha valakinek tetszenek a kínai indítókábelek. :)

Az indítókábel használata:

Keressük meg az akkumulátort mindkét autóban, és álljunk minél közelebb hozzá  úgy, hogy az általában kb. 3m-es kábelek elérjenek az egyiktől a másikig.
Mindkét autóról vegyük le a gyújtást.
Vegyük elő a bikakábelt. Fontos, hogy csipeszek ne érjenek össze, miután az egyik akksira csatlakoztunk, ezért fontos a sorrend.
Amennyiben lehet válasszuk szét a piros kábelt a feketétől. Egyszerre csak az egyik legyen a kezünkben.

  1. Először a piros kábelt fogjuk meg, és csatlakoztassuk a lemerült akkumulátor pozitív sarujához, majd a másik végét a jó akkumulátor pozitív sarujához.
  2. Utána a fekete kábel csipeszét csatlakoztassuk a jó akku negatív sarujához, majd a másik autó valamely jól csatlakoztatható test pontjához. ( valamelyik autónak direkt ki van alakítva ilyen bikázó test pontja, ahol nincs ott keressünk egy olyan fém pontot amire jól csatlakoztathatjuk a csipeszt. Pl. motortartó bak, motorkiemelő fül stb. ) A gyakorlatban legtöbben simán rácsatlakoztatják a másik akku negatív pólusára, ami ugyancsak megfelelő lehet.
  3. Indítsuk be a működő gépjárművet, az sem baj ha várunk egy kicsit a másik indításáig. Az indítózást max. 10-15 másodpercig folytassuk
  4. Próbáljuk beindítani a gyengélkedő autót. Ha beindult, hagyhatjuk a kábelt még -1-2 percig rajta. Majd kábel levétel után érdemes járatni, vagy még jobb menni az autóval, hogy a generátor töltse az akksit
    Ha nem tudja megpörgetni a másik motort az önindító, akkor érdemes ellenőrizni a csipesz csatlakozási pontjait, hogy megfelelően csatlakozzon.
  5. A kábelek levétele fordított sorrendben zajlik.


Cikkszám: 015988
Bikakábel 600A4,0M hosszú indítókábel...
6 500 Ft
Nettó ár:5 118 Ft
Cikkszám: DHC-BC253531
Indítókábel 25mm2Minőségi bikakábel 25mm2 vastagságú kábellel , minőségi bikakábel csipesszel. Érdemes egyszer beruházni egy ilyen minőségi autó bikakábelbe. ..
9 900 Ft
Nettó ár:7 795 Ft
Indítókábel 400A  1.8M bikakábel
Rendelésre
Cikkszám: Indítókábel 400A 2.2M
Indítókábel 400A 1.8M (Bikakábel)Ajánlott kis teljesítményű akkumulátorokhoz...
2 300 Ft
Nettó ár:1 811 Ft
Indítókábel 700A 3m bikakábel
Rendelésre
Cikkszám: Indítókábel 700A 3m
Indítókábel 700A 3m (Bikakábel)Ajánlott közepes teljesítményű akkumulátorokhoz. Ezzel a bikakábellel már be lehet indítani kisebb diesel, vagy közepes benzines motorokat is. Ez már nem az olcsó kategóriás, semmire nem használható bikakábel !Nézze át mit tartson az autóban:10 dolog amit érdemes..
5 900 Ft
Nettó ár:4 646 Ft
Bikakábel 1000A
Rendelésre
Cikkszám: Bikakábel 1000A
Bikakábel 1000AKedvező árú, de használható 3M-es indítókábel...
9 900 Ft
Nettó ár:7 795 Ft
Indítókábel 600a réz Profi bikakábel
Rendelésre
Cikkszám: Indítókábel 600a réz Profi
Indítókábel 600a réz Profi bikakábelAjánlott a gyakrabban használóknak, és nagyobb teljesítményű akkumulátorokhoz...
19 900 Ft
Nettó ár:15 669 Ft
Tételek: 1 - 6 / 6 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.